Датчик світла aveo t300

Сьогодні видалася вільна субота, погода чудова, весь день +15 на вулиці, вибрався в гараж щоб пропилососити машинку від зимового бруду, вимити салон та й просто хотілося повозитись, що щось вдієш. Зрештою дійшли нарешті руки до датчика світла. На мій погляд працює він не адекватно, тому що варто трохи згуститися хмарами на небі або заїхати під дерева, що густо ростуть, і він уже думає що темно і включає фари. Не секрет, що лампочки у фарах перегорають як правило в момент розпалювання, а вони у мене дорогі, koito whitebeam, тому мені не подобається постійне включення та вимкнення фар при їзді містом. І вирішив я трохи підкоригувати роботу датчика світла. Використовував звичайну пластикову карту, щоб вийняти датчик з панелі. В черговий раз проматерився не культурно висловився на нашу пластмасу, до якої взагалі не можна торкатися нічим-одразу залишаються подряпини та потертості, навіть карта злегка залишила пару подряпин. Клямки блоку датчика знаходяться по краях, попереду і ззаду, тому піддіваємо з якогось одного боку і легко виймає все.

датчик

Щоб від'єднати проводку, треба одночасно натиснути на колодку з обох боків, вусики відходять просто, нічого не ламається, і колодка роз'єднується. Головне не кидайте просто так провід-може провалитися під панель і доведеться рибалити діставати його, а якщо ви не гінеколог володар товстих пальців то теоретично це може викликати труднощі

тому

Далі потрібно акуратно, я використав тонке шило, розполовинити корпус, щоб дістатися плати. Необхідно звернути увагу, що там чотири засувки. Я спочатку думав дві і тому колупав і тупив-чому не половиниться.схожа навпомацки на протиковзкі килимки, така ж липуча.

датчик

Руками дістати плату у мене не вийшло, тому що ця біла гав'яшка маса злегка на сонці нагрілася і стала дуже в'язкою. Краєчком плоскогубців акуратно тягнемо на себе за край плати і все легко виходить.

aveo

Тепер просто акуратно стягуємо як носок після тижневого носіння ковпачок цю білу масу і тим самим робимо так, що світла на нього потраплятиме більше, і відповідно спрацьовуватиме він при настанні більш-менш реальної темряви. вийшло ось так:

aveo

Збираємо все у зворотній послідовності.

Треба відзначити, що додумався до цього я не самостійно, давним давно прочитав на форумі шевроле авео, там хтось так само робив, а я просто повторив і спробував розповісти як це зробити, може кому знадобиться.