Grand Power T-11
Я був кілька років власником усім відомого травмату Словацького, на той час виробництва GP T-12. Все в ньому влаштовувало точність, надійність. але був він громіздким, не придатним для постійного носіння. Але мені воно, носіння то загалом і не потрібно було)) Стреляв він на відмінно! апарата були трохи менше-це був би ідеальний варіант. І ось не так давно у продаж надійшли Grand Power-И з цікавим номером Т-11! 18 мм, за довжиною на 8 мм, та майже на 100 грам легше. Не зміненими залишилися ширина і калібр. Те, що потрібно, сказав я узявши його в руки і повіз додому)))

Мій Т-11 виробництва ЗіД. Цю модель випускає ще "АКБС" та "Фортуна". Ціна варіюється в сильному розкиді від 40.000 до 50.000 і вище. Відчуття від пістолета приємні. При відстрілі пачки "нинішніх" набоїв жодного недосилання не було, що приємно здивувало)
Основні відмінності від Т-12 - спускова скоба тепер лита. розбірка проводиться трохи інакше. — природно габарити — стовбур має в нижній частині "пропил" (багатьох бентежить цей фактор, і починаються дискусії про надійність. але — при сертифікаційних випробуваннях з моделі робили по 3000 пострілів і здуття та ін. гидоти не траплялося(знаю від "першоджерела")).

Загалом виріб вийшов непоганий!
Comments 32
Хороша гармата, але на жаль досить громіздка і важко його потай носити, а також рукоять досить коротка і мізинець зісковзує постійно.
Посперечуся сам із собою :) . Оса звичайно має великий зупиняючий ефект, але всі її переваги зводяться на "ні" електрозапалюванням патронів, який у непотрібний момент може тупо не спрацювати і розібратися "на місці" з проблемою буде дуже складно, т.к. х.з. що там заглючило в електроніці (у звичайному вогнепальному пальці досить низки механічних дій - пересмикнути затвор...). Адже, надійність - це одна з найважливіших якостей зброї.
PS Я вже починаю схилятися до вашого вибору:)
Я поки що теоретик, придивляюся до зброї. Здебільшого цікавить гладкоствольне, але т.к. вимоги щодо зберігання гладкоствольа та ТОВП не відрізняються, думаю прикупити щось із ТОВП.
Подобається мені цей пістолет (більше ніж Гроза), вважаю його одним із найкращих на ринку ТОВП (моє ІМХО). Але купувати його (швидше за все) не буду, т.к. за ціну
50К отримаю зброю сумнівної ефективності (після реформи 2011) … хоча пістолет оч. подобається … але іграшка це та ефект від нього як від іграшки. Налякати їм можна тільки школярів, а якщо відразу застосовувати … то краще спиляти мушку: (
Якщо є зайві 50К, то ІМХО краще купити 2-й гладкоствольний карабін.
В планах купівля ВЕПР 12 ВПО205-03 + ОСА ПБ-4-2 (з неї хоч толку більше, та й ціна розумніша), а якщо захочеться витратити ще 50К, то куплю Remmington 870 / Mossberg 590 (коли санкції скасують :) … :)) або ще якусь нитку помпушку (начебто МОЛОТ щось розробляє... ІЖ - не варіант через стрімку якість), можливо Італійський Fabarm (але насторожує пластиковий УСМ).
Я це написав не для того, щоб обгадати ваше придбання. Є надія, що ви можете навести значні аргументи, що доводять ефективність цього аксесуара ... і я подумаю про його купівлю :) . Можливо і навпаки випогодьтеся в доцільності покупки 2-го гладкостволь замість нього ... на випадок війни :)
До питання про "пробивав енциклопедію" і "парони не ті"… 9 і 10 калібр запросто, навіть при 90Дж, продирить ногу в шортах і в той же час мішень у дублянці навіть не відчує удару. ІМХО: якщо брати Т-11,12, Гроза для практичної стрілянини - однозначно так, але при застосуванні по хулігану можна запросто заробити термін або судимість. Набагато простіше, ніж з ВЗГ. ))) З цієї причини і знижують енергію, щоб не повбивали один одного))) ІМХО: Якщо брати щось 9-10 мм для самооборони, то треба щось маленьке: Стример якийсь ...
+1, але Стрімер теж непогано під шкіру тощо. робить речі. особисто бачив як із стримера собаку вбили.
До питання про "пробивав енциклопедію" і "парони не ті"… 9 і 10 калібр запросто, навіть при 90Дж, продирить ногу в шортах і в той же час мішень у дублянці навіть не відчує удару. ІМХО: якщо брати Т-11,12, Гроза для практичної стрілянини - однозначно так, але при застосуванні по хулігану можна запросто заробити термін або судимість. Набагато простіше, ніж з ВЗГ. ))) З цієї причини і знижують енергію, щоб не повбивали один одного))) ІМХО: Якщо брати щось 9-10 мм для самооборони, то треба щось маленьке: Стример якийсь ...
стример дуже добре б'є, дарма Ви
А я й не казав, що він погано б'є))) ТУТ інші критерії
До питання про "пробивав енциклопедію" і "парони не ті"… 9 і 10 калібр запросто, навіть при 90Дж, продирить ногу в шортах і в той же час мішень у дублянці навіть не відчує удару. ІМХО: якщо брати Т-11,12, Гроза для практичної стрілянини - однозначно так, але при застосуванні по хулігану можна запросто заробити термін або судимість. Набагато простіше, ніж з ВЗГ. ))) З цієї причини і знижують енергію, щобне вбивали один одного))) ІМХО: Якщо брати щось 9-10 мм для самооборони, то треба щось маленьке: Стример якийсь…
"Якщо брати щось 9-10 мм для самооборони, то треба щось маленьке: Стример якийсь..." - я не знавець, але чим для цих цілей поганий звичайний МР-79-9ТМ?
Але в принципі нічим))) Але за відгуками, ПМобразні здебільшого треба доопрацьовувати до нормального стану, а не всі такі маніяки, щоб займатися напілінгом, обрізкою пружин та ін А буржуїнське нормально стріляє з коробки. 9-10 мм в принципі для самооборони не дуже. Для зупиняючої дії калібр більше треба, а вищевказаний більше проникає в голе тіло і ніяк не впливає на тіло в дублянці. Воно то взимку взагалі складно, а з 9 мм абсолютно марно. А проникаюче поранення загрожує серйозними розбірками в суді.
Ну зрозумів, спасибі за відповідь!
Я з цих міркувань взяв ОСУ. 4 заряди достатньо для 1-2 негідників з 3-4 метрів. Якщо більше негідників чи метрів, то й 10 зарядів та ГрандПауера не допоможуть. Тут тільки бігти, якщо сили є. Перший заряджаю світлошумовою — глушить і засліплює противника, є час просто піти. І собаки в розсипну все)))).
На собачок балон з перцівкою добре діє, перевіряв неодноразово))) А у Оса з 3-4 метром набагато краще плескає, ніж мр, ну це моя думка.
МР понад 5 метрів дають хороший розкид. А з нашим законодавством неприємностей можна мати чимало.
Ну так, розкид пристойний ((( б'є куди попало (((
Мене трохи лякає його забійність) в одному огляді ДП пробивав сталевий лист з 3-4 метрів приблизно, якщо не помиляюся патроном 80дж. А так всі хвалять дані апарати)
Імхо, основний недолік – товщина. Плюс стирчатьпрапорці запобіжника. У принципі К100 – нормальний фул-сайз поліцейський чи армійський пістолет. Для прихованого носіння потрібен плоский, без виступаючих деталей страйкер. Он глок випустили 43-й. Дивишся на нього - душа радіє :)